Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش‌آموزان در سامانه «فارس من» خبرگزاری فارس با ثبت سوژه‌های متعدد درخواست کرده بودند که امتحان نهایی از محتوای آموزش حضوری باشد که مسؤولان وزارت آموزش و پرورش با این موضوع موافقت کردند.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: مدارس کشور از اسفند سال گذشته به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا تعطیل شدند؛ این تعطیلی برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم که قرار بود، کنکور بدهند، بسیار نگران کننده بود چرا که باید محتوای کتاب‌های درسی‌شان را برای شرکت در کنکور آموزش می‌دیدند اما کلاس درسی برگزار نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤولان وزارت آموزش و پرورش برای حل مشکل آموزش دانش‌آموزان، در ابتدا آموزش‌های تلویزیونی را در نظر گرفتند که خب این آموزش‌ها به ویژه برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم کافی نبود؛ در کنار آموزش‌های تلویزیونی هم معلمان در فضای مجازی به صورت پراکنده به دانش‌آموزان آموزش می‌دادند اما این آموزش‌ها نیز دلنگرانی دانش‌آموزان را برطرف نمی‌کرد. 

از سوی دیگر وزارت آموزش و پرورش عنوان می‌کرد که دانش‌آموزان 80 درصد محتوا را قبل از تعطیلی مدارس آموزش دیدند و مابقی آن را هم از روش‌های تلویزیونی و مجازی آموزش دیده‌اند و بر این اساس عنوان شد که امتحان از تمام محتوا گرفته می‌شود.

دومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در سال‌جاری، 25 فروردین برگزار شد و در این جلسه عنوان شد که تمام کتاب‌های درسی پایه دوازدهم باید آموزش داده شود چون تمام محتوا در کنکور می‌آید. مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در خصوص این جلسه گفت: «برای دانش‌آموزان پایه دوازدهم تأکید شد که معلمان و مدیران تلاش کنند که تدریس تمام کتاب‌های درسی تا پایان اردیبهشت به اتمام برسد زیرا تمام محتوای کتاب درسی مبنای امتحانات و کنکور خواهد بود».

دانش‌آموزان کنکوری نسبت به برگزاری امتحانات از تمام محتوا گلایه‌ داشتند و عنوان می‌کردند که این موضوع با عدالت سازگار نیست؛ دانش‌آموزان در این خصوص سوژه‌های متععدی را در سامانه «فارس من» خبرگزاری فارس ثبت کردند اما یکی از این سوژه‌ها که از 7 هزار امضا گذشته است «مطالبه تشکل‌های دانش‌آموزی در برگزاری امتحانات» است. 

دانش‌آموزان در این سوژه عنوان کردند«با توجه به عدم دسترسی تعداد زیادی از دانش آموزان به ویژه دانش آموزان مناطق محروم به اینترنت و رعایت عدالت آموزشی در تمام مناطق کشور، دستور داده شود که سؤالات امتحانات و کنکور از مطالب تدریس شده تا تاریخ 2 اسفند طراحی شوند».

خبرنگار فارس این موضوع را از مسؤولان دستگاه تعلیم و تربیت پیگیری کرد و در نهایت پس از بررسی‌های متعدد در وزارت آموزش و پرورش، با این درخواست دانش‌آموزان موافقت شد و در نهایت مقرر شد که محتوای حضوری ملاک امتحان باشد؛ خسرو ساکی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: «در سال جاری نحوه آموزش ما با توجه به شیوع کرونا ویروس به دو بخش تقسیم شده است؛ در بخش اول طبق بررسی‌های انجام گرفته 80 درصد محتوای کتاب‌ها از اول مهرماه تا پایان بهمن ماه به صورت حضوری تدریس شده و در بخش دوم از اول اسفند ماه تاکنون 20 درصد باقیمانده محتوای کتاب‌ها به صورت غیر حضوری از طریق شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، ابتکارات دبیران در بستر پیام‌رسان‌ها و شبکه شاد تدریس شده است».

وی ادامه داد: «برای طراحی سؤالات امتحانات نهایی پایه دوازدهم دو بخش در نظر گرفته شده است که در بخش اول به 80 درصدی که به صورت حضوری تدریس شده، 16 نمره اختصاص یافته که سؤالات آن به صورت الزامی طرح می‌شود و دانش‌آموزان ملزم هستند به تمام سؤالات این بخش پاسخ دهند و برای کسب 4 نمره باقیمانده دو نوع سؤال است؛ نوع اول از 20 درصدی که به صورت غیر حضوری تدریس شده و نوع دوم مجدداً از 80 درصدی که به صورت حضوری تدریس شده طرح می‌شود که دانش‌آموزان مجاز هستند از بین این دو نوع سؤالات برای کسب 4 نمره، سؤالاتی را که آمادگی بیشتری دارند انتخاب کرده و پاسخ دهند».

بر این اساس پیگیری دانش‌آموزان به نتیجه رسید و حالا با خیال راحت می‌توانند برای امتحانات نهایی و کنکور آماده شوند البته وزارت آموزش و پرورش زحمات دبیران را در آموزش مجازی نادیده نگرفته است.

 ساکی در این خصوص گفت: «در این شیوه هم به زحمات دانش‌آموزانی که آموزش‌های غیر حضوری را دنبال کرده‌اند بها داده می شود و هم به همه دانش‌آموزان، به ویژه کسانی که به هر دلیل نتوانسته‌اند از آموزش‌های غیرحضوری استفاده کنند فرصت پاسخگویی به سؤالاتی که از بخش تدریس حضوری طرح شده، داده می‌شود تا بدلیل عدم دسترسی به آموزش‌های غیرحضوری، حقی از آنها تضییع نشود».

سازمان سنجش هم روز گذشته در اطلاعیه‌ای میزان پوشش محتوای کتب درسی پایه دوازدهم در آزمون سراسری سال 1399 را اعلام کرد که این جدول که بر اساس همان آموزش 80 درصد حضوری است را می‌توانید در سایت sanjesh.org مشاهده کنید.

اما دلنگرانی دانش‌آموزان کنکوری فقط محتوا و امتحانات نهایی نبود بلکه زمان کنکور هم بود و یکی دیگر از خواسته‌های تعویق زمان کنکور بود تا بتوانند با آمادگی بیشتری در این آزمون سرنوشت‌ساز شرکت کنند. 

سازمان سنجش هم با این درخواست موافقت کرد و 16 اردیبهشت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که کنکور سراسری در روزهای پنجشنبه 99.05.30 و جمعه 99.05.31 برگزار می‌شود اما 4 روز بعد و در تاریخ 20 اردیبهشت محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و  پرورش در برنامه سیمای خانواده، درباره امتحانات دانش‌آموزان پایه دوازدهم اظهار کرد: «وضعیت امتحانات پایه دوازدهم نهایی شده است و از  17 خرداد آغاز می‌شود البته اگر ستاد کرونا، اجازه دهد و مشکلی نباشد؛ بر این اساس سه هفته زمان لازم است تا امتحانات برگزار شود که امتحانات تا هفته اول تیر به اتمام می‌رسد و دانش‌آموزان می توانند دهه اول مرداد برای کنکور آماده باشند».

این موضوع باعث شد که دانش‌آموزان پایه دوازدهم و کنکوری نگران شوند و این سؤال پیش آید که مگر قرار نبود که کنکور پایان مرداد باشد پس موضوع اول مرداد چیست و این شد که سوژه‌ای با عنوان ««اظهارات مجدد وزیر آموزش و پرورش درباره کنکور» در سامانه «فارس من» ثبت شد.

دانش‌آموزان در این سوژه عنوان کردند: «در هفته گذشته به طور رسمی با تصویب ستاد مبارزه با کرونا و اعلام رسمی سازمان سنجش تاریخ برگزاری کنکور سراسری ۳۰ و ۳۱ مرداد اعلام شده اما مجددا وزیر آموزش و پرورش در مصاحبه‌ای گفته‌اند. کنکور سه‌هفته پس از امتحانات نهایی و در دهه اول مرداد برگزار می‌شود، آیا صحت دارد؟ این ناهماهنگی و تغییرات جز بر هم زدن آرامش روانی و ایجاد استرس برای دانش‌آموزان و خانواده‌شان دستاورد دیگری ندارد چرا وزیر آموزش و پرورش بعد از تصویب و اعلام رسمی تاریخ دیگری را اعلام می‌کند؟».

پاسخ این سؤال این است که کنکور همان تاریخی که سازمان سنجش اعلام کرده است یعنی 30 و 31 مرداد برگزار می‌شود و سخن وزیر آموزش و پرورش نیز به معنای برگزاری کنکور در تاریخ اول مرداد نیست بلکه عنوان کرده است که دانش‌آموزان بر اساس برنامه‌ریزی آموزش و پرورش در اول مرداد آماده برگزاری کنکور هستند. 

به عبارت دیگر وزارت آموزش و پرورش، آمادگی دانش‌آموزان را اینگونه می‌سنجد که از زمان از پایان امتحانات نهایی 3 هفته تا کنکور فاصله باشد اما این موضوع به معنای اصرار برای برگزاری کنکور نیست؛ و در نهایت اینکه کنکور سراسری در همان روزهای 30 و 31 مرداد برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش و پرورش درمان مدارس سازمان سنجش دانش آموزان پایه دوازدهم وزارت آموزش و پرورش وزیر آموزش و پرورش برای دانش آموزان آموزش و پرورش امتحانات نهایی دانش آموزان دانش آموزان برگزاری کنکور برگزار می شود سازمان سنجش محتوای کتاب تمام محتوا اول مرداد آموزش ها فارس من کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۴۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی رحیمی انور ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: امتحانات نهایی پایه متوسطه با پیگیری‌های صورت گرفته، در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخور پوله و سیدالشهدای چهار تخته برگزار می‌شود.

وی بیان داشت: پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون برگزار می‌شود.

رحیمی انور تصریح کرد: در گذشته، دانش آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد باید کیلومترها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند و برای ۱۲۰ دانش آموز در این چهار حوزه امتحانی، خطرات جاده‌ای وجود داشت و هزینه‌های زیادی برای طی کردن در مسیرهای سخت گذر به آنها تحمیل می‌شد.

کد خبر 6097087

دیگر خبرها

  • طراحی سؤالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است
  • امتحانات نهایی دانش آموزان عشایری متوسطه در سه مدرسه برگزارمی شود
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • سوالات امتحانات نهایی چگونه طراحی می‌شود؟
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر
  • برگزاری امتحانان نهایی دانش آموزان در ۱۱۰ حوزه امتحانی چهارمحال و بختیاری
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است